Su latviais sudaryta beveik 31,23 mln. Lt vertės sutartis, per centrinį viešųjų pirkimų portalą (CVPP) pranešė Vilniaus savivaldybė.

CVPP duomenimis, „Latvijas tilti“ pateikė mažiausią kainą, konkurse buvo dar 5 pasiūlymai. Tiesa, latviai varžėsi tik su dviem konkurentais. Mat Vilniaus savivaldybės tinklalapyje nurodoma, kad trys iš šešių konkursinių pasiūlymų buvo atmesti: iš konkurso pašalintos bendrovės „Lemminkainen Lietuva“, jungtinis bendrovių „Ukmergės keliai“ ir „Panevėžio ryšių statyba“ pasiūlymas bei dar viena latvių kompanija „Tilts“, teikusi jungtinį pasiūlymą su Lietuvos įmone „Akordas 1“. Tiesa, nė vienas iš konkursu pašalintas pasiūlymas nebuvo pigesnis už „Latvijas tilti“ pasiūlytą kainą.

Likę du latvių konkurentai – „Panevėžio keliai“ ir „Kauno tiltai“ – Geležinio Vilko gatvę siūlėsi rekonstruoti už atitinkamai 35,25 ir 39,91 mln. Lt.

Latviai Geležinio Vilko gatvėje dirbs ne vieni. CVPP nurodoma, jog sudaryta viena subrangos sutartis už beveik 6,94 mln. Lt. Vilniaus savivaldybės tinklalapyje skelbiama, jog „Latvijas tilti“ pasiūlymą pateikė kartu su bendrove „Kauno keliai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)