Nors svarstyti pagrindinių klausimų susirinkę vežėjai negalėjo, nuspręsta išklausyti asociacijos prezidento Algimanto Kondrusevičiaus bei generalinio sekretoriaus Vidmanto Adomaičio ataskaitas, svečių sveikinimus bei aptarti svarbiausius pastarojo meto klausimus.

A. Kondrusevičius pasidžiaugė ne tik pavasarį atgimstančia gamta, bet ir atsigaunančiu krovinių gabenimo verslu. „Galėčiau išvardinti ne vieną faktą, kad mūsų įmonėms nebegresia bankrotas, asociacija dirba stabiliai. Visa tai rodo, jog einame teisingu keliu“, - teigė asociacijos prezidentas.

A. Kondrusevičius piktinosi vežėjų, vis dar besistengiančių kaišioti pagalius į asociacijos ratus, veikla. „Kiekvienas blogas žodis, pasakytas vežėjų apie asociaciją, grįžta atgal. Pastaruoju metu netgi pasigirdo kalbų, jog derėtų TIR funkcijas perduoti kitai organizacijai. Sunku pasakyti, kokios jėgos veikia prieš „Linavą" – gal tai tik sutapimas, bet pastaruoju metu sutriko ir Latvijos vežėjų asociacijos veikla“, - teigė A. Kondrusevičius.

Asociacijos prezidentas savo ataskaitoje nepamiršo paminėti ir keleivinio transporto situacijos. „Keleivininkų bendruomenė – labai vieninga, tai padeda jai sėkmingai spręsti savo problemas. Deja, situacija, susiklosčiusi keleivinio transporto versle, išties nepavydėtina: savivaldybės laiku neatsiskaito už lengvatinių keleivių vežimą, taip pat už nuostolingų maršrutų aptarnavimą. Keleivininkus smaugia ir panaikintos PVM lengvatos keleivių vežimui“, - sakė A. Kondrusevičius.

Asociacijos vadovas kalbėjo ir apie kitus vežėjams svarbius klausimus: draudikų savivalę, problemas Italijoje, Lenkijoje bei Rusijoje. „Pastaruoju metu keičiasi verslo aplinka Europoje. Lietuvos vežėjams vis sunkiau išlaikyti lyderių pozicijas. Turime dirbti visi kartu, kad rastume visiems priimtinus sprendimus“, - kalbėjo A. Kondrusevičius.

Susirinkusiems vežėjams darbo ataskaitą pristatė ir asociacijos generalinis sekretorius Vidmantas Adomaitis. „Asociacijos sekretoriaus pareigose dirbu septynis mėnesius, tačiau atrodo, lyg būtų praėję septyneri metai. Manau, per šį laikotarpį spėjome nemažai nuveikti gerindami situaciją „Linavoje“, - sakė V. Adomaitis.

Pasak jo, asociacija pastaruoju metu sulaukė ne vieno patikrinimo: finansinę „Linavos“ veiklą tikrino audito kompanija, taip pat IRU samdyta kompanija. „Jos išvados buvo mums palankios, remiantis jomis parengėme priemonių planą, už kurio įgyvendinimą atsiskaitome Ženevai. Aktyviai dirbama su asociacijos skolininkais, pernai pavyko atsiskaityti su IRU, grąžinome iš banko paimtą 3 mln. Lt paskolą“, - vardijo V. Adomaitis.

Asociacijos generalinis sekretorius pakomentavo situaciją, dėl kurios sekretoriatas buvo priverstas kreiptis į teisėsaugos institucijas. „Stengiuosi kuo mažiau politikuoti ir daugiau dirbti“, - teigė V. Adomaitis.

35 vežėjų pasirašytą raštą, dėl kurio buvo kreiptasi į teismą, komentavo asociacijos viceprezidentas Mečislovas Atroškevičius. „Šiame rašte išsakytas teiginys, jog „asociacija toliau grimzta į skolas“. Kažkam reikia suformuoti nuomonę, jog situacija „Linavoje“ blogėja, nors iš esmės, tegu ir ne tokiais sparčiais tempais, kaip norėtųsi, padėtis gerėja. Nesmerkiu pasirašiusiųjų, tačiau kiekvienas privalo už savo parašą būti atsakingas“, - kalbėjo M. Atroškevičius.

Susirinkusius vežėjus pasveikino susisiekimo ministro patarėjas Rimantas Mikaitis, Lietuvos muitinės departamento atstovas Jonas Miškinis, Lietuvos Pramonininkų konfederacijos atstovas Mykolas Aleliūnas, „Linekos“ prezidentas Tautginas Sankauskas bei svečio teisėmis dalyvavęs politikas, buvęs vežėjas, Vytautas Milėnas.

Po ilgokai užtrukusių vežėjų diskusijų, asociacijos prezidentas paskelbė apie renginio pabaigą. Jo teigimu, kitas asociacijos kongresas turėtų įvykti birželio 22-ąją.