Šiuo metu ruošiamas Vilniaus savivaldybės tarybos sprendimo projektas, kuriuo kai kuriose vietose geltonoji rinkliavos zona bus keičiama į žaliąją - kai kuriose vietose viena valanda kainuos ne du litus, o vieną. Tose vietose sumažės ir rinkliava už rezervuotas vietas.

Iš geltonosios zonos į žaliąją žadama keisti šias sostinės vietas: Tauro kalną, Tymo kvartalą, A.Strazdelio gatvę, dalį Upės gatvės, dalį Rinktinės gatvės.

"Dabar Vilniuje yra sudarytos 96 sutartys dėl 522 rezervuotų vietų įvairiose rinkliavos zonose. Per mėnesį tai sudaro apie 150 tūkst. litų", - sakė savivaldybės įmonės "Susisiekimo paslaugos" Miesto eismo departamento vadovė Daiva Kaminskaitė.

Šiuo metu vietinės rinkliavos dydžiai už transporto priemonės stovėjimą atskirose rinkliavos zonose Vilniuje gerokai skiriasi. Baltojoje zonoje vietos rezervacija mėnesiui kainuoja 125 litus, žaliojoje - 170 litų, geltonojoje - 330 litų, raudonojoje - 500 litų, mėlynojoje - 700 litų.

Automobilių stovėjimo vietas gali rezervuoti įmonės, įstaigos ir organizacijos, užsienio valstybių ambasados ir konsulatai, valstybės biudžetinės įstaigos, Vilniaus miesto savivaldybės administracija ir seniūnijos prie jų buveinės (veiklos) vietų.

Stovėjimo vietos rezervuojamos netaikant rinkliavos prie ambasadų iki penkių stovėjimo vietų, 5-15 metrų ilgio ruožuose prie valstybės įstaigų, institucijų, tarnybų, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos ir seniūnijų buveinės (veiklos) vietų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją