Briuselio strategai, užsimoję subalansuoti žuvininkystės sektorių Europos ir pasaulio vandenyse, rengia naują ES ir Mauritanijos žvejybos sutartį.

Ją pasirašius okeaninė žūklė šios Afrikos valstybės ekonominiuose vandenyse bus dar labiau sugriežtinta ir apribota.

Šioje zonoje dirbanti Lietuvos žvejybos įmonė „Baltlanta” prognozuoja, kad tada ne tik jai, bet ir kitiems Europos šalių žvejams teks sprukti iš Mauritanijos vandenų – vienų žuvingiausių pasaulyje.

ES iniciatyva žvejybos Mauritanijos zonoje sistema prieš porą metų buvo pakeista – dabar čia leidžiama dirbti maždaug dvidešimčiai Europos valstybių laivų.

Kvotų smarkiai sumažėjo, licencijos skiriamos tik toms įmonėms, kurios čia žūklavo pastaruosius 9 mėnesius. Iš anksto neįspėtos apie naują tvarką žvejybos įmonės nukentėjo. Kaip tik tuo metu „Baltlanta” remontavo kelis savo laivus, kurie jau seniai žūklauja prie Mauritanijos.

Norėdamos išsiversti ES žvejybos įmonės priverstos registruoti savo laivus trečiosiose šalyse ir pirkti komercines kvotas. Kai kurie „Baltlantos” transporto laivai jau plaukioja su Kaimanų vėliava.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)