Kaip rašo "Kauno diena", kovą miesto taryba nusprendė perimti savo žinion statinius, kurie nuo 1997 metų buvo patikėti panaudos sutartimi jos viešajai įstaigai "S.Dariaus ir S.Girėno aerodromas".

Šiuose statiniuose įsikūrusi Aleksoto seniūnija ir Aleksoto policijos nuovada. Savivaldybė nusprendė pati administruoti šiuos pastatus ir pasirašyti nuomos sutartį su policija.

Tai nepatiko aerodromo administracijai. Aerodromo administracija pateikė ieškinį Kauno miesto apylinkės teismui ir paprašė taikyti laikinąsias apsaugos priemones - stabdyti Kauno miesto tarybos sprendimą, kol vyks teismų maratonas. Prašymą teismas patenkino.

"Mūsų nuomone, perimti savivaldybės žinion pastatai gali būti negrąžinti aerodromui, kai seniūnija ir policija bus perkeltos į naujas patalpas Europos prospekte" - būgštavo aerodromo direktorius Eugenijus Raubickas.

E.Raubickas tikino, kad patalpos, kurias panoro perimti miesto valdžia, būtų tinkamos lakūnų mokymams, instruktorių kabinetams, kitoms aerodromo administracijos reikmėms.

Taip pat vadovas apgailestavo, kad įstaiga praras pajamas iš policijos už patalpų nuomą. Aerodromui mokama 600 litų per mėnesį.

Kauno administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis tepasakė, kad miesto taryba yra pagrindinis viešosios įstaigos šeimininkas, todėl šioji neturėtų iškart skubėti į teismą su ieškiniu.

"Tai reikėtų aiškintis prie derybų stalo", - mano jis.

Plačiau situacijos R.Skilandis komentuoti nenorėjo ir pasiteisino, kad išsamią informaciją turėtų pateikti Turto skyrius. Šiam skyriui Kauno taryba buvo patikėjusi vykdyti savo sprendimą - perimti statinį.

Turto skyriaus vedėjas Antanas Slušnys, paprašytas pakomentuoti situaciją, pareiškė, kad visi aerodromo reikalai patikėti Miesto tvarkymo skyriui.

"Įmonė priskirta tam skyriui, tik jie gali vertinti, kas ir kaip, kodėl nevykdomas miesto tarybos sprendimas. Tai ne mūsų kuruojama sritis", - užtikrintai pareiškė A.Slušnys.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Miliauskienė tokius A.Slušnio argumentus kategoriškai paneigė.

"Mes atsakingi už aerodromo teritorijos tvarkymą, o pastatai yra vien Turto skyriaus atsakomybėje", - aiškino vedėjo pavaduotoja.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)