Pasak ekspertų, kurdama A380, "Airbus" siekė patenkinti didelių lėktuvų, galinčių pigiau skraidinti keleivius iš pasaulio didmiesčių į kitus, paklausą. Tuo tarpu "Boeing" kuria mažesnį lėktuvą, galėsiantį tiesiogiai skraidinti į įvairesnes vietas.

A380 pristatymo ceremonijoje, kuri vyks Tulūzoje, dalyvaus Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Ispanijos vadovai, atstovausiantys šalims, valdančioms "Airbus" konsorciumą. Penktadalis "Airbus" akcijų priklauso Didžiosios Britanijos įmonei "BAE Systems", o likusios akcijos - Europos aviacijos ir kosmoso koncernui EADS.

Pristatymo ceremonija užbaigia dešimtmetį trukusį darbą, laikomą dizaino ir inžinerijos triumfu. Vartotojams A380 simbolizuoja oro kelionių ateitį arba bent jau tai, kaip ją įsivaizduoja "Airbus". Pačiai "Airbus" naujasis lėktuvas padės įtvirtinti pirmavimą keleivinių lėktuvų rinkoje.

Antradienio ceremonijoje taip pat dalyvaus aviakompanijų, kurios jau užsisakė 129 A380 lėktuvus, vadovai.

A380 lėktuvai, kurie turėtų būti pradėti naudoti 2006 metais, aplenks "Boeing 747" ir taps didžiausiais pasaulyje keleiviniais lėktuvais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją