A. Berzinis ir jį lydintys asmenys apžiūrėjo Rengės geležinkelio stotį Latvijos pasienyje ir įsitikino, kad ji gali dirbti pagal visus techninius reikalavimus, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

Liepojos meras Uldis Sesks pabrėžė šios geležinkelio linijos svarbą didinant krovinių srautą per Liepojos uostą.

A. Berzinis savo ruožtu sakė, kad atstatytas geležinkelis leistų Latviai ir Lietuvai, taip pat visam Baltijos regionui plėtoti tranzito ir logistikos verslą ir didintų šalių konkurencingumą.

Pasak prezidentūros pranešimo, kovo 22 dieną susitikęs su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite A. Berzinis pabrėžė būtinumą atstatyti Lietuvos išardytą geležinkelio ruožą, o D.Grybauskaitė patvirtino, kad Lietuva pasirengusi šią problemą išspręsti.

2008 metų rudenį "Lietuvos geležinkeliai" išardė 19 kilometrų bėgių ruožą iki valstybės sienos, motyvuodami dideliu jo susidėvėjimu. Tačiau kaip tik tuo metu "Lietuvos geležinkeliai" ir Mažeikių naftos perdirbimo įmonė smarkiai konfliktavo dėl krovinių gabenimo geležinkeliais tarifų.

Geležinkelį išardžius, naftos produktus į Latviją "ORLEN Lietuva" įmonei tenka vežti ilgesniu keliu per Joniškį.

Dėl geležinkelio atšakos išardymo kelerius metus Lietuva sulaukdavo Lenkijos priekaištų aukščiausiu politiniu lygiu.

2010 m. "Lietuvos geležinkeliai" pasirašė projektavimo sutartį su konkursą laimėjusia Ispanijos kompanija "Ardanuy Ingenieria S.A." dėl geležinkelio ruožo atstatymo. Pagal pradinius susitarimus, darbai gali būti baigti šiais metais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją