Didmeninė dyzelino kaina, kuria šiuos degalus parduoda naftos perdirbimo bendrovė "Mažeikių nafta", 11 centų už litrą didesnė nei populiariausio 95 markės benzino ir siekia 2,13 lito už litrą.

"Mažeikių naftos" atstovas Giedrius Karsokas Eltai buvo sakęs, kad dyzelino brangimą sąlygoja pasikeitęs jo pasiūlos ir paklausos santykis. Jo teigimu, Europoje per paskutinius kelerius metus gerokai išaugo dyzelino vartojimas, o benzino vartojimas nedidėja.

Antradienį dyzeliną pabrangino "Lietuva Statoil", valdanti 59 degalinių tinklą. Jai iš paskos turėtų žengti ir paskutiniai kainas keliantys automatinių degalinių tinklai "Uno X" ir "Neste Lietuva".

Vilniaus degalinėse dyzelinas ir po branginimo pigiausiai kainuos "Neste" ir "Uno X" tinkluose, kur jo kaina turėtų siekti 2,45 lito, panaši kaina - 2,46 lito - "Lukoil" degalinėse, "Statoil" dyzeliną Vilniuje pabrangino iki 2,50 lito.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją