Dabartiniams mokėjimo automatams Vilniuje – jau daugiau nei dešimt metų. Apie jų atnaujinimą kalbama jau kelerius metus, o miesto taryba šiam sumanymui pritarė dar pernai vasarą.

Techninės naujųjų automatų specifikacijos projekte, kuris centrinėje viešųjų pirkimų sistemoje paskelbtas praėjusį penktadienį, nurodoma, kad planuojama pakeisti apie 90 proc. dabar naudojamų bilietų automatų.

Tačiau Gintas Bliuvas, savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ vadovas, „Vilniaus dieną“ informavo, kad miestas pasirengęs nusipirkti 100 naujų mokėjimo automatų. „Anksčiau planavome pirkti daugiau, dabar šį skaičių sumažinome iki 100. Numatyta, kad ateityje automatų mieste bus mažiau. Dabar jų yra 253“, – komentavo G.Bliuvas.

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ parengtuose viešojo pirkimo techniniuose reikalavimuose nurodoma, kad „automatas turi naudoti tik saulės baterija išgaunamą energiją Lietuvos klimatinėmis sąlygomis“, taip pat „automatas turi nuolat veikti be papildomo elektros maitinimo“.

Naujieji automatai priims 0,5, 1, 2 ir 5 litų nominalo monetas, bus pritaikyti priimti eurų ir euro centų monetas, tačiau grąžos neduos. Taip pat bus galima atsiskaityti ir elektronine kortele, kurią tereikės priglausti. Tai paskelbta savivaldybės įmonės sudarytuose techniniuose reikalavimuose, tačiau jie dar gali keistis – laukiama tiekėjų pasiūlymų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją