Pasak sostinės policijos vadovo, sostinės gyventojai Šv. Kalėdas sutiko pakankamai ramiai. Iš įvykusių nusikaltimų išsiskyrė penktadienio vakaro kraupi autoavarija Šeškinėje, kai neblaivus vairuotojas partrenkė pėsčiųjų perėja ėjusią moterį su mažamečiu vaiku, kuris nuo patirtų sužalojimų mirė. Motina gydoma ligoninėje. Iš įvykio vietos pasišalinęs, tačiau greitai surastas neblaivus automobilio vairuotojas policijai vėliau pripažino savo kaltę.

Panašūs autoįvykiai, kai neblaivūs vairuotojai partrenkė žmones Vilniuje įvyko ir šeštadienį. Antrąją Kalėdų dieną mirtinai sužalojęs vyrą S. Batoro gatvėje automobilio vairuotojas iš įvykio vietos pabėgo.

„Atsižvelgęs į tai, kad švenčiantys žmonės nevengia vairuoti išgėrę ir taip sukelia pavojų visuomenės saugumui, aš paprašiau, kad sostinės policija aktyviai vykdytų prevencines akcijas visą savaitę, įskaitant Naujųjų Metų naktį, kai daugybė žmonių linksminsis mieste“, - sakė A.Zuokas.

Vilniaus meras su sostinės policijos vadovu taip pat aptarė būtinybę griežtinti bausmes už vairavimą išgėrus. E.Kaliačiaus teigimu, Vilniaus policija šiemet sulaikė nemažai asmenų, kurie neblaivūs vairavo nuo trejų iki kelerių kartų šiais metais. Policijos ir miesto vadovų manymu, įstatymai šiuo metu nenumato griežtų bausmių už dažną ir piktybinį vairavimą išgėrus, teigiama miesto savivaldybės pranešime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją