Paklaustas, kodėl savaitgaliais sostinės Gedimino prospekte automobilių eismas draudžiamas, Vilniaus meras Artūras Zuokas savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje neseniai tvirtino, kad draudimas įvestas dėl savaitgaliais čia organizuojamų sveikatingumo renginių.

Tačiau Gedimino prospekte įsikūrusius verslininkus tokie mero pareiškimai tik erzina. Jie tikina jau seniai šioje gatvėje nematę nė vieno sporto renginio, juolab kad jie vyktų kiekvieną savaitgalį.

Šioje gatvėje esančio baro „Orgazmus Lounge“ vadovas Audrius Janušauskas iš mero žodžių pasišaipė miesto vadovo socialinio tinklo paskyroje.

„Šiandien 9 val. ryto pasipuošęs sportine apranga atvykau į Gedimino prospektą, bet jūsų žadėto sveikatingumo renginio vėl nesulaukiau. Norėčiau paklausti, kada vėl man sportiško renginio sekmadieniais tikėtis?“ – kandžiai pašmaikštavo verslininkas.

Sostinės savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius dienraščiui „Vilniaus dienai“ atšovė, kad vilniečių būgštavimai nepagrįsti. Esą šioje miesto vietoje sporto renginiai ir dabar vyksta nuolat.

„Juk ir pernai vyko daug renginių Gedimino prospekte – pradedant Vilniaus maratonu, baigiant gatvės krepšinio renginiais. Be to, kai vyksta Sostinės dienos, prospekte visuomet randama vietos visokiems žaidimams ir panašiai. O Nerūkymo diena, Diena be automobilio, Europos judrioji savaitė – šių renginių programose labai daug sveikatingumo renginių. Atšilus taiči mankštos persikels i Gedimino prospektą, skverus ir Sereikiškių parką“, – rašoma dienraščiui atsiųstame savivaldybės komentare.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją