Policijos pranešimu, vien nuo šių metų gegužės 1 dienos nustatyta, kad Jurijus Gavrilovas (g. 1961 m.) girtas už vairo sėdo net 4 kartus.

Vadimas Suchodymcevas (g. 1973 m.), Artūras Bagdžiūnas (g. 1967 m.), Antonas Pučinskis (g. 1972 m.), Erikas Berezinskis (g. 1974 m.), Igoris Budrys (g. 1979 m.), Igoris Kalcas (g. 1973 m.) ir Jonas Kvierkauskas (g. 1984 m.) apsvaigę nuo alkoholio vairavo po tris kartus.

Sostinės policijos pareigūnai sako, kad jiems ir visuomenei kelia susirūpinimą, kad daug sulaikoma neblaivių vairuotojų ir kad jie padaro daug avarijų.

Sausį-lapkritį Vilniuje buvo sulaikytas 2 tūkst. 641 neblaivus vairuotojas. Dėl įkaušusių vairuotojų įvyko 670 eismo įvykių, iš jų 74-se žuvo ar buvo sužaloti kiti eismo dalyviai.

Policijos teigimu, oficiali statistika gali neatspindėti tikrojo šios problemos mąsto, kadangi eismą prižiūrintys policijos pareigūnai dėl etatų, lėšų bei įrangos trūkumo negali dažniau kontroliuoti vairuotojų.

"Drausmindami vairuotojus, esame priversti skelbti vilniečių, kurie vairavo išgėrę pavardes sostinės policijos interneto tinklalapyje - http://vilnius.policija.lt/ rubrikoje "Jie vairavo neblaivūs", - rašoma policijos pranešime.

Vien praėjusį savaitgalį dėl neblaivių vairuotojų kaltės Vilniuje įvyko 9 avarijos. Per tris savaitgalio dienas pareigūnai buvo sulaikę 20 neblaivių vairuotojų.

Už vairavimą neblaiviam Lietuvoje vairuotojai yra baudžiami didelėmis piniginėmis baudomis ir neretai praranda teisę vairuoti tam tikrą laiką.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją