Ši bendrovė dabar baigia montuoti kontaktinius tinklus.

“Nauja atkarpa sumontuota per pusantro mėnesio. Mes buvome generaliniai rangovai, bet samdėme ir kitas bendroves, nes patys visko padaryti negalėjome”, - sakė “Autrolio” energetinio ūkio viršininkas Eugenijus Šmitas.

Anot jo, iš viso pastatytas 141 naujas stulpas, per Varnių tiltą nutiesta 2,2 kilometro ilgio kabeliai kontaktiniam tinklui. “Naujos atkarpos ilgis - 11 kilometrų. Jai įrengti sunaudojome 22 km laidų, apie 180 atramos skersinių, 6 kilometrus nuolatinės srovės kabelio”, - pasakojo E.Šmitas.

Bendrovės “Autrolis” troleibusų ūkio viršininkas Algirdas Širvinskas sakė, kad nuo gruodžio 15 dienos prie 131 į gatves kasdien išvažiuojančių troleibusų prisidės dar aštuoni.

“8 maršruto troleibusas važiuos Draugystės gatve, Pramonės pr., V.Krėvės pr., Birželio 11-osios, Taikos pr., Utenos, Varnių gatvėmis ir atgal tuo pačiu keliu. 5 maršrutas nuo “Lituanikos” bus pratęstas per Senamiesčio tiltą į Neries krantinę, Varnių gatvę, ten apsisuks ir grįš atgal tomis pačiomis gatvėmis. Dėl ilgesnių maršrutų priėmėme papildomai 10 vairuotojų. Troleibusai kursuos kas 5-10 minučių”, - sakė A.Širvinskas.

Šilainių mikrorajoną troleibusai pasieks ne anksčiau kaip 2005 m. Gavus 15 mln. litų paramą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, bus pradėti antrojo ir trečiojo etapų darbai. Numatoma nutiesti troleibusų liniją Baltų pr. ir Baltijos Josvainių, Jotvingių, Kuršių gatvėmis.

Kasdien į Kauno gatves vasarą išvažiuoja 116 troleibusų, o rudenį - 132. Jų paslaugomis kasmet pasinaudoja apie 33 mln. keleivių. Pernai “Autrolis” pasiekė 29 mln. litų apyvartą.