Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Sigitas Dobilinskas teigė, kad jei burlaiviai atplauks komerciniais tikslais, Uosto rinkliavų taisyklės įpareigoja imti locmano, laivybos kanalo ir krantinės rinkliavas. Priklausomai nuo burlaivio dydžio susidarytų nuo 600 iki 1000 litų už kiekvieną laivą.

Burlaivių apmokestinimas užtrauktų Klaipėdai didelę negarbę. Tai būtų pirmas kartas šių laivų regatų istorijoje, kai iš į šventę pakviestų burlaivių būtų imama rinkliava. Valstybinės bendrovės Smiltynės perkėla direktorius Algimantas Žukauskas net pasisiūlė sumokėti rinkliavas už du burlaivius. Gal atsiras ir dar miesto patriotų, kurie "išpirktų" rinkliavas už kitus burlaivius.

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos (KLASCO) generalinis direktorius Eduardas Plauška pasiūlė grupei klaipėdiečių vykti į Susisiekimo ministeriją ir ieškoti kompromiso tarp Rinkliavų taisyklių ir gyvenimo realybės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją