"Tokio kritimo nebuvo jau labai seniai, dabar didmeninės kainos pasiekė birželio mėnesio lygį", - Eltai sakė didžiausią degalinių tinklą Lietuvoje valdančios "LUKoil Baltija" generalinio direktoriaus pavaduotojas Romas Turlinskas.

Pasak jo, didmeninės kuro kainos sumažėjo maždaug 70 JAV dolerių (180 litų) už toną. Tokį kritimą lėmė pasaulinių naftos kainų mažėjimas.

Pasak antrą pagal dydį degalinių tinklą valdančios "Lietuva Statoil" mažmeninės prekybos vadovės Daivos Jokšienės, didmeninėje degalų prekyboje benzino kainos per 10 dienų sumažėjo 24 litais už toną, o dyzelino - 32 litais už toną.

"Mažeikių nafta" populiariausią 95 markės benziną parduoda po 2,23 lito už litrą ir jo kainą maždaug po vieną centą kasdien su nedideliais pertrūkiais mažina jau apie mėnesį.

Šį kartą rinką mažinti kainas paskatino pirmasis tai padaręs degalinių tinklas "Neste". Per praėjusią savaitę kuro kainos degalinėse buvo mažinamos du kartus - pirmadienį penkiais centais kainas numušė "Statoil", po kelių dienų "LUKoil" sumažino kainas dar dviem centais.

Dabar Vilniuje "Statoil" degalinėse vidutiniškai populiariausios 95 markės benzinas kainuoja 2,65 lito už litrą, o dyzelinio kuro litras - 2,63 lito. "LUKoil" degalinėse sostinėje 95 markės benzinas kainuoja 2,61 lito, dyzelinas - 2,59 lito už litrą. "UnoX" ir "Neste" degalinėse kainos atitinkamai 2,59 ir 2,57 lito už litrą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją