"Mes svarstome galimybę gaminti šiuos modelius Jungtinėse Valstijose, kadangi didžioji dauguma jų yra ten parduodami", - Vokietijos dienraščiui "Frankfurter Allgemeine Zeitung" pareiškė Georgas Flandorferis ir pridūrė, kad planuojamas sportinis automobilis "Audi Q7" gali būti kandidatu.

Silpnas JAV doleris yra pagrindinė priežastis, kodėl VW šiais metais numato 1 mlrd. eurų nuostolius iš pagrindinės veiklos Šiaurės Amerikoje. Automobilių gamintoja pareiškė, kad, turint omenyje dabartinę situaciją, bus sunku uždirbti pelno ir 2005 metais, nors ji planuoja iš naujo pristatyti pagrindinius modelius "Jetta" ir "Passat".

Priešingai nei kitos Vokietijos bendrovės "Mercedes" ir BMW, kurios JAV įmonėse gamina didelius visureigius, nei "Volkswagen", nei "Audi" automobiliai čia nėra gaminami.

VW Meksikoje gamina Jungtinėse Valstijose populiarius "Jetta" ir "New Beetle" automobilius. Kompanija patyrė didžiulį pardavimų nuosmukį JAV rinkoje daugiausia dėl senstančių modelių ir atsisakymo imtis skatinamųjų priemonių.

Lapkričio mėnesį VW pardavimai JAV sumažėjo 40 proc.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją