"Statoil Lietuva" mažmeninės prekybos vadovė Daiva Jokšienė sakė, kad kainos mažinamos atsižvelgiant į tiekėjų kainas. "Per lapkritį didmeninė benzino kaina nukrito 100 litų už toną, o mažmeninėje rinkoje mažėjo 13 centų už litrą", - teigė D. Jokšienė.

"Be abejo, mes reaguosime į šį žingsnį," - sakė didžiausią degalinių tinklą šalyje valdančios "Lukoil Baltija" generalinio direktoriaus pavaduotojas Romas Turlinskas.

"Lukoil" degalinėse benzino kainos taip pat mažės 5 centais, nors R. Turlinskas konkurentų žingsnį vadino neekonomišku. "Čia ne ekonomikos dėsniai, o, kaip būtų kalbant apie politiką, - populizmas", - Eltai komentavo R. Turlinskas.

"Jei vienas tinklas mažina kainą, mažins ir visa rinka, ir pas mus mažės tais pačiais penkiais centais", - sakė "Hydro Texaco", valdančios degalinių tinklą "UnoX", valdančioji direktorė Asta Šidlauskaitė.

"Neste" degalinėse kainos jau sumažintos.

R. Turlinskas mano, kad šią savaitę kainos rinkoje turėtų likti stabilios. Direktoriaus pavaduotojas prognozavo, kad gali nežymiai (3-4 centais) brangti nebent dyzelinas, nes didmenininkė "Mažeikių nafta" brangiau parduoda sudėtingesnės gamybos žieminį dyzeliną. "Nuo gruodžio pirmos bus parduodamas žieminis arktinis dyzelinas, yra tikimybė, kad jis gali būti 3-4 centais brangesnis", - teigia R. Turlinskas.

"Statoil" degalinėse jau prekiaujama arktiniu dyzelinu, jo kaina kol kas nesiskiria nuo anksčiau pardavinėto dyzelino.

"Lietuva Statoil" užima apie 18 proc. Lietuvos mažmeninės prekybos degalais rinkos ir valdo 55 įprastas "Statoil" bei keturias automatines "1-2-3" degalines. 2003 metais bendrovės pardavimai viršijo 496 mln. litų.

"Lukoil Baltija" priklauso didžiausias šalyje 113 degalinių tinklas. "LUKoil Baltija" kartu su jai priklausančia degalinių tinklo valdytoja "LUKoil Baltija servisas" pernai pasiekė 514 mln. litų apyvartą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją