Vilniaus savivaldybės DELFI pateiktais duomenimis, nemokamomis licencijomis nuo praėjusio ketvirtadienio, kai jos pradėtos dalinti, susidomėjo maždaug dvi dešimtys taksi vairuotojų.

Toks skaičius nepadarė įspūdžio sostinės taksi vežėjų asociacijos „Sosveta“ vadovui R. Bieliauskui.

„Jeigu Vilniuje yra pusantro tūkstančio taksistų – tai čia nieko nėra“, - DELFI sakė R. Bieliauskas, pridurdamas, kad individualiai veiklai pasiryžę taksistai dar turi sutvarkyti krūvą formalumų.

Pasak jo, normaliai funkcionuojančiai taksi firmai reikia turėti bent 60 vairuotojų.

„Bet pasakyti, kiek Vilniaus mieste turi būti taksi automobilių, aš šiai dienai negaliu. Galiu pasakyti viena – kad pusantro tūkstančio miegančių taksistų prie kiekvieno stulpo yra per daug“, - sakė „Sosvetos“ vadovas.

Romualdas Bieliauskas
Paklaustas, ar savivaldybės nemokamai dalijamos licencijos nekelia grėsmės privačioms taksi firmoms, pašnekovas teigė tokio pavojaus neįžvelgiantis.

„Pakankamai tvarkingas, sąžiningas taksi vairuotojas sėdi vienoje įmonėje ir dirba. Ir nebėgioja. O tie, kurie nenori mokėti mokesčių, nenori sumokėti pinigų, kuriuos uždirba, per savo kasą perleidžia – tai tie ir laksto. Padirba vienoje įmonėje, nesusimoka – išbėga į kitą. O paskui šaukia. Pats muša ir pats rėkia. Reikia daugiau dirbti, o mažiau šnekėti“, - reziumavo R. Bieliauskas.

DELFI primena, jog nemokamas licencijas Vilniaus valdžia sumanė dalinti po praėjusią savaitę Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Kriminalinės policijos biuro atliktų kratų, kurios palietė daugiau nei 30 sostinės taksi įmonių, užimančių iki 70 proc. visos rinkos. Sostinės savivaldybė taip pat ruošiasi įsteigti nuosavą taksi dispečerinę, kuri aptarnautų individualias licencijas gavusius taksi vairuotojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)