Kurioziška situacija šiemet vėl pasikartojo - tarptautinį konkursą vėl laimėjo Bulgarijos Bulgaso mieste įsikūrusi laivų statykla. Bulgarai įgijo teisę statyti Lietuvai antrąjį keleivius ir automobilius tarp Klaipėdos ir Smiltynės gabensiantį keltą, rašo dienraštis "Verslo žinios".

Pirmasis bulgarų pastatytas 62 metrų ilgio ir 14 metrų pločio keltas "Neringa" kainavo per 9 mln. litų.

Vakarų laivų gamyklos generalinis direktorius Arnoldas Šileika savo ruožtu konkurso organizatorius įtaria perdėtomis simpatijomis Bulgaso laivų statyklai ir neatmeta galimybės apskųsti konkurso rezultatus.

"Geriausias rangovas būtų išaiškėjęs į konkurso sąlygas įrašius reikalavimą - statyti naują keltą pagal jau parengtą tipinį projektą. Jį bet kas galėjo nusipirkti iš tų pačių bulgarų", - tvirtino jis.

A.Šileika pažymėjo, kad klaipėdiečiai siūlėsi pastatyti keltą Smiltynės perkėlai pigiau nei Bulgarijos įmonė.

Smiltynės perkėla dabar turi tris Vakarų laivų gamyklos statytus keltus, kuriuos įsigijo prieš 18-20 metų. Vieno jų nepavyksta parduoti už 1,5 mln. litų. Senesnių keltų "Nida" ir "Kintai" bus dar sunkiau atsikratyti - jų vertė šiuo metu yra nulinė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją