Oro bendrovė, kuri labiausiai nukentėjo nuo šios akcijos, paragino savo klientus atidėti kelionių planus ir išsiuntinėjo šimtus elektroninių laiškų bei SMS žinučių, perspėdama apie atšaukiamus arba vėlinamus skrydžius.

Dėl streiko sutriko darbas Paryžiaus didžiausiame Charles’io de Gaulle'io oro uoste, kuris yra vienas iš svarbiausių tarptautinių skrydžių centrų, taip pat kelis Prancūzijos regioninius oro uostus.

Profsąjungos paragino surengti keturių dienų streiką, protestuojant prieš siūlomą įstatymą, pagal kurį aviacijos darbuotojai būtų įpareigojami prieš dvi paras individualiai pranešti apie ketinimus streikuoti.

Pasak profsąjungų, tokios sąlygos pažeidžia darbuotojų teises.

Šis teisės aktas praeitą mėnesį buvo priimtas Prancūzijos parlamento žemuosiuose rūmuose ir greitai bus pradėtas svarstyti Senate.

Susisiekimo ministras Thierry Mariani pirmadienį pareiškė, kad vyriausybė neatšauks šio įstatymo, kuris, anot jo, gins keleivių teises.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją