Tris tonas sveriančio teatralų vežimo įteisinti neįmanoma, praneša LTV „Panorama“.

„Ši transporto priemonė, mūsų teatro vežimas, yra nelicencijuotas. Jo niekas nedraudė dėl to, kad jis pagamintas žmonių, kurie neturi licenzijos gaminti tokį gaminį. Su juo galima važiuoti tik kaimo vietovėmis ir kada jį tempia arkliai“, – teigė Panevėžio lėlių vežimo teatro vadovas Antanas Markuckis.

Pasak teatro vadovo, tempiant arkliams, per valandą įveikiami penki kilometrai, kelionė, pavyzdžiui, iki sostinės truktų beveik dvi paras.

„Šiais laikais su arkliais jau tapo ir pavojinga truputėlį važiuoti. Keliai labai apkrauti, automobiliai lenkiantys ar iš priekio atvažiuojantys signalizuoja, ypatingai didesniuose keliuose. Mes miestuose sudarome didžiulius kamščius – paskui mus velkasi virtinės automobilių“, – pasakojo A. Markuckis.

Gastrolių maršrutams išsiplėtus, nuspręsta leistis į keliones vežimą prikabinus prie automobilio. Dėl to lėlininkams teko jau ne kartą aiškintis su kelių policija.

„Jeigu teatras nori šią priekabą temti motorine transporto priemone, tai tokia priemonė turi būtį įregistruota. O transporto priemonę registruos tik tada, kai ji atitiks visus techninius reikalavimus“, – aiškino Panevėžio kelių policijos biuro vadovas Virginijus Mačėnas.

Kad lėlininkai nepažeidinėtų Kelių eismo taisyklių, jiems būtina nauja automobilio priekaba, ant kurios galėtų sumontuoti vežimo kėbulą. Bet tam reikia beveik 70 tūkst. litų. Finansinės paramos laukiama iš Kultūros ministerijos ir miesto savivaldybės.