Dabar klientams pristatoma jau trečioji šios transporto priemonės karta. Klientai gali rinktis vieną iš dviejų komplektacijų – “Trendline” ir “Comfortline”. Abi versijas vienija bendra koncepcija: į viršų pakylantis sulankstomas stogas teikia papildomos erdvės.

Vidutinio vienatūrio dydžio lengvas ir manevringas kelioninis mikroautobusas patogus ir atostogaujant, ir kasdieninėse kelionėse. Mikroautobuso “California” ilgis - 4,89 m, kuris užtikrina tokį valdomumą, kokiu garsėja naujieji “T5 Transporter” arba “Multivan”.

Mikroautobuso konstrukcijoje panaudotos naujos medžiagos bei netradiciniai konstrukciniai sprendimai. Kaip ir pirmtakuose, pirmajame “Volkswagen California” “aukšte” įrengtas kelioninės virtuvės modulis, drabužių spinta, dvigulė sofa bei sėdėjimui skirtos vietos.

Naujasis “California” yra šiek tiek erdvesnis už antros kartos modelį. Padidėję matmenys visų pirma jaučiami “pirmajame aukšte”. Sulankstomas stogas gaminamas iš aliuminio. Tai leido ne tik sumažinti mikroautobuso masę, bet ir padidino jo ekologiškumą, nes šį stogą galima perdirbti. Be to, nuo šiol stogas valdomas automatiškai, jį pakelia arba nuleidžia iš prietaisų skyde esančio pulto valdoma elektrohidraulinė sistema.

Baldai pagaminti iš daugiasluoksnių plokščių, pagrindą sudaro tam tikromis medžiagomis dengtas, banguotas aliuminio lakštas. Iš išorės baldai apklijuoti medžio imitacijos plėvele. Sudedamam stalui numatyta vieta stumdomose šoninėse duryse. Jis yra išimamas, todėl šį stalą galima naudoti tiek automobilyje, tiek šalia jo. Galiniame dangtyje panašiu būdu “paslėptos” dvi sudedamos kėdės. Salono langus galima uždengti žaliuzėmis.

“California” ratus suka dyzeliniai varikliai iš “VW Multivan” asortimento. Galima rinktis keturių cilindrų 77 kW (105 AG) bei penkių cilindrų 96 kW (130 AG) arba 128 kW (174 AG) dyzelinį motorus. Penkių cilindrų varikliai gali būti komplektuojami šešialaipsnėmis (mechaninėmis arba automatinėmis) pavarų dėžėmis bei visų varomųjų ratų sistema “4Motion”. Tokį techninį sprendimą kelioninių automobilių segmente taiko tik “Volkswagen”.

Serijinės įrangos sąraše yra ABS ir ASR sistemos, už papildomą mokestį galima užsisakyti ESP sistemą. Pasirinkus 128 kW galios variklį, ši sistema tiekiama bazinėje komplektacijoje.

Naująją “California” jau galima užsisakyti ir Lietuvoje. Bazinė šio automobilio kaina – 116.840 Lt su PVM.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją