Po keturių mėnesių "Volare Airlines" ketina iš Japonijos į Šiaulių Zoknių oro uostą lėktuvais pradėti gabenti maisto produktus, daugiausia - žuvis. Toliau iš Šiaulių per Klaipėdos bei Roterdamo uostus kroviniai būtų pristatomi jų šeimininkui Liuksemburge.

S.Varnavskis sakė, kad skrydžiai bus atliekami "Airbus" lėktuvais "A 310-300", dėl kurių dabar vyksta derybos su jų gamintojais.

"Volare" jau seniai krovinius iš Afrikos ir Rytų Azijos gabena rusiškais lėktuvais An-12 ir IL-76. Tačiau Europos Sąjungos valstybėje juos užregistruoti yra neįmanoma, tad bendrovė savo verslą Lietuvoje galės pradėti gavusi vakarietiškų lėktuvų.

Privati bendrovė "Volare", turinti 12 lėktuvų, anksčiau ji yra atlikusi kai kuriuos užsakymus Lietuvos Krašto apsaugos ministerijai. Ji gabena krovinius Ukrainoje, Nepriklausomų valstybių sandraugos šalyse, Vidurio ir Tolimuosiuose Rytuose bei Afrikoje.

Prieš dvejus metus buvo įkurta bendrovė "Volare Baltija", Lietuvoje taip pat veikia "Volare Vilnius" - abiejų įkūrėjai yra tie patys Ukrainos piliečiai.

"Lietuvos ryto" žiniomis, prieš gaudama leidimus veiklai Lietuvoje "Volare Baltija" turės 51 proc. savo akcijų perduoti akcininkams iš Europos Sąjungos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją