Aktyviausi protestai vyksta šalies sostinės Šarlio de Golio oro uoste ir ketvirtajame pagal keleivių srautus Prancūzijoje Lijono "St Exupery" oro uoste. Nors dešimtys saugumo tarnybų darbuotojų penktadienį ir vėl neatėjo į darbą, ryte situacija buvo normali, neatšauktas nė vienas iš planuotų reisų. Kaip tikina oro uostų administracija, visi skrydžiai turėtų būtų atliekami pagal tvarkaraštį, gal tik kai kuriais atvejais, ypač piko valandomis, galimi nedideli vėlavimai.

Siekdami užtikrinti netrikdomą oro uostų darbą su keleiviais, vyriausybės nurodymu iškviesti 180 policininkų ir 80 žandarų.

Profsąjungų aktyvistai kritikuoja tokį valdžios žingsnį. Jie pabrėžia, kad į jų vietą pakviesti teisėtvarkos pareigūnai neturi pakankamos darbo su keleiviais kvalifikacijos - pirmiausia jiems trūksta darbo su rentgenoskopiniais skeneriais įgūdžių. Jų nuomone, tokios priemonės kelia grėsmę keleivių saugumui.

Prancūzijos oro uostų saugumo tarnybų darbuotojų streikas prasidėjo praėjusį penktadienį. Jo dalyviai reikalauja iš darbdavių padidinti atlyginimus ir pagerinti darbo sąlygas. Iki šiol jiems nepavyksta pasiekti kompromiso. Šią savaitę į konfliktą buvo priversta įsikišti Prancūzijos vyriausybė ir asmeniškai Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy, nurodęs, kad "nepriimtina paversti keleivius įkaitais šiomis švenčių dienomis". Prezidentas nurodė imtis visų įmanomų priemonių siekiant užtikrinti netrikdomą oro uostų darbą.

Derybos tarp konfliktuojančių šalių turėtų būti atnaujintos penktadienį pirmąją dienos pusę.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją