Lenkiški tekstai pirmadienį vakare švietė šešiuose elektroniniuose ekranuose, įrengtuose Kauno centre esančiose autobusų stotelėse. „Kol kas nežinia, dėl ko sutriko signalo perdavimo ryšys, kuriuo mus aprūpina „Omnitel”. Atrodo, kad mobiliojo ryšio operatorius tuo metu galėjo tvarkyti savo duomenų sistemą”, – „Lietuvos rytui” teigė Kauno savivaldybės transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Lietuviškų troleibusų ir autobusų tvarkaraščių laikinai neliko, o vietoj jų atsirado lenkiški tekstai, nes ekranai pagaminti Lenkijoje. Šiuose elektroniniuose prietaisuose buvo įrašyta informacija, kokiam miestui jie skirti, todėl iš tolo švietė lenkiškas Kauno pavadinimas – Kowno. „Tai atsitinka pirmą kartą. Kad neerzintume žmonių, antradienio vakare monitorius iš viso išjungėme”, – aiškino P.Keras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją