Trečioji pagal dydį Japonijos automobilių gamintoja ruošiasi pateikti paraišką dėl narystės nepelno organizacijoje - Japonijos automobilių programinės įrangos platforma ir struktūra (JASPAR), kurią praėjusį mėnesį įsteigė dvi "Toyota" grupės įmonės. "Nissan" taip pat priklauso JASPAR.

"Mes būtinai prisijungsime prie "Toyota" ir "Nissan", - pareiškė pavardės nenorėjęs skelbti "Honda" atstovas. - Mano manymu, beveik visos automobilių gamintojos ir daugelis teikėjų yra suinteresuoti sumažinti sąnaudas ir siekti didesnio našumo".

Anksčiau buvo paskelbta, kad "Honda" kreipsis dėl JASPAR narystės šį mėnesį, tačiau bendrovės atstovas pareiškė, kad kol kas data nėra nustatyta, bet tai tikriausiai įvyks netrukus.

"Toyota" ir "Nissan" pareiškė, kad sąjunga joms leis sutaupyti kuriant ir gerinant programinę įrangą, kuri yra naudojama automobilių elektroninėse sistemose, ir skirti daugiau lėšų patiems elektroniniams produktams.

Elektroninės sistemos automobilių stabdžių ir vairo blokuose jau seniai pakeitė mechanines, numatoma, kad jos dar labiau plis, nes gamintojai kuria ekologijos požiūriu švaresnius ir saugesnius automobilius.

Minėtos trys Japonijos kompanijos sieks sukurti tarptautinį programinės įrangos standartą ir perduos jį Europos partnerei "Autostar".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją