Praėjusį šeštadienį akcijos metu buvo sustabdytas taksi automobilis Antakalnyje, vežantis keleivį. Keleivis savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistams pasakojo, jog jiems judant centro link, skaitiklis rodė 65 Lt, tačiau taksi automobilį sustabdžius pareigūnams, jo rodmenys staiga pasikeitė – skaitiklis rodė tik 15 litų.

Patikrinimo metu vieno taksi automobilio vairuotojas siūlė kyšį bandydamas išvengti atsakomybės už tai, kad teikdamas taksi paslaugas neturėjo matomoje vietoje pritvirtintos tarifų lentelės. Jis buvo 3 kartus įspėtas apie atsakomybę už valstybės tarnautojo papirkimą, tačiau tarnybiniame automobilyje ant galinės sėdynės vis tiek padėjo pinigus. Už tai jis buvo pristatytas į Vilniaus 3-ąjį policijos komisariatą, kur buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tikrinant taksi vairuotojus daugiausia pažeidimų užfiksuota dėl matomoje taksi automobilio vietoje nesančių tarifų lentelių, nemažai vairuotojų neturėjo skaitiklio patikrinimo pažymėjimų, galiojančių atestacijos pažymėjimų, civilinės atsakomybės draudimo.

Keturias valandas trukusios akcijos metu buvo patikrinta 20 taksi automobilių ir surašyta 13 administracinės teisės pažeidimų protokolų už įvairius pažeidimus.

Akcija tęsis nuo spalio 14 iki lapkričio 14 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją