Ekologinis Baltijos regiono projektas, už kurio lėšas planuota sutvarkyti Aleksoto funikulierių, turi būti baigtas lapkritį, tačiau jo įgyvendinimo darbai iš pradinio taško dar beveik nepajudėjo.

Likus vos porai mėnesių iki projekto pabaigos, buvo sušauktas antrasis per dvejus su puse metų darbo grupės posėdis. Paaiškėjo, kad niekas nepasirūpino projektui reikalingais pirkimais arba procedūros atliktos nesilaikant reikalavimų.

Be to, paaiškėjo, kad Aleksoto funikulieriaus sutvarkymo projektui finansuoti bus neįmanoma ES lėšų, nes šios lėšos gali būti skirtos tik savivaldybės finansuojamiems darbams. Aleksoto funikulierius priklauso savivaldybės kontroliuojamai bendrovei "Autrolis", kuri ir rūpinosi unikalaus transporto įrenginio rekonstrukcija.

Savivaldybėje nebedirbantis R.Skilandis nesutiko, kad projektas yra beviltiškoje situacijoje, jis tikino, kad projektas vykdomas. Anot jo, darbo grupė tik koordinavo darbus, už projekto įgyvendinimą atsakingas jo vadovas.

Tačiau Kauno savivaldybės Miesto įvaizdžio ir turizmo skyriaus vyriausiasis specialistas Andrius Cechanavičius pripažino, kad prieš mėnesį susirinkusi darbo grupė konstatavo, kad niekas nieko nepadarė.

Jis taip pat neabejoja, kad dėl įklimpusių pinigų kaltė krenta projekto vadovui S.Kromalcui. Jis šiuo metu atostogauja.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)