Degalinių tinklas „Statoil” skelbia, kad vidutinė automobilinių dujų kaina šio tinklo degalinėse yra 2,44 Lt. Tokios pat kainos vyrauja ir „Orlen Lietuva” degalinėse. Keliais centais pigiau dujas parduoda „Lukoil”.

Didmeninė dujų kaina nuosekliai didėja nuo rugpjūčio pabaigos – rugsėjo pradžios. Didmenininkas „Orlen Lietuva” rugpjūčio pabaigoje automobilines dujas pardavinėjo po 1,98 Lt/l, dabar kaina siekia jau 2,19 Lt/l, t.y. pabrango kiek daugiau nei 20 ct.

„Didmeninė degalų kaina priklauso ne tik nuo naftos barelio kainos tuo metu, kai naftą perdirbančios bendrovės įsigyja žaliavą, bet ir nuo degalų paklausos visame regione konkrečiu laikotarpiu. Tačiau degalų kainoje taip pat yra svarbių veiksnių, kurie nepriklauso nuo naftos rinkos, tai yra logistika, vietiniai mokesčiai ir kt.", - kainų pokytį komentavo Audrius Stasiulaitis, ryšių su visuomene agentūros „Idea prima” komunikacijos projektų vadovas, atstovaujantis „Orlen Lietuvai”.

Per mėnesį brango ir kitos kuro rūšys, bet ne taip smarkiai. Didmeninė 95 markės benzino kaina išaugo 11 ct iki 4,25 Lt/l, o dyzelino – 17 ct iki 3,93 Lt/l.

Jau anksčiau Finansų ministerija skelbė, kad be mokesčių ir akcizų Lietuvos vairuotojai už degalus moka 12-23 ct daugiau nei kitų Baltijos šalių vartotojai.

Primename, kad automobiliams skirtų dujų kaina praėjusių metų gruodį buvo pasiekusios piką, tačiau neprilygsta dabartinėms. Tuomet jos kainavo apie 2,3 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)