Bendrovės "Lietuva Statoil" rinkodaros vadovė Ana Dambrauskienė informavo Eltą, kad daugiau kaip 1,5 tūkst. naujojo žaidimo kompaktinių plokštelių labdarą "Statoil" įteiks Lietuvos mokykloms, kuriose pradinių klasių moksleiviai galės žaisdami mokytis saugaus eismo pradmenų.

Švietimo ir mokslo ministerija, Susisiekimo ministerija ir Eismo priežiūros tarnyba yra suteikusios rekomendacijas išleisti Lietuvoje mokomąjį žaidimą "Mieste". Taip pat žaidimą teigiamai yra įvertinę vaikų psichologai ir informacinių technologijų specialistai.

A. Dambrauskienė minėjo, kad "Statoil" ir jos partnerių užsakymu sukurtas kompiuterinis žaidimas "Mieste" prieš porą metų pirmiausia pasirodė Estijoje. Šiuo metu žaidimas verčiamas į suomių kalbą ir ateityje bus siūlomas Skandinavijos rinkai.

Vienerius metus žaidimo lietuviška versija bus parduodama tik "Lietuva Statoil" degalinėse.

Nuotaikingas žaidimas "Mieste" yra skirtas vaikams nuo 3 iki 9 metų. Mažiesiems teks mokytis savarankiškai orientuotis nepažįstamame mieste, kuriame vienintelis pagalbininkas bus pagrindinis žaidimo personažas triušis Simas. Papuolusiam į svetimą miestą vaikui triušis skiria įvairias užduotis, kurias įveikdamas žaidėjas pereina į vis sudėtingesnį žaidimo lygmenį. Taip rinkdami taškus vaikai mokosi saugiai elgtis gatvėse.

Žaisdami vaikai ne tik mokosi suprasti kelio ženklus, bet ir pažinti greitkelius, judrias gatveles ar naktinį miestą. Vis kiti kelio ženklai padeda mažiesiems pastebėti tykančius pavojus ir moko jų išvengti.

Latvijoje ir Estijoje žaidimas "Mieste" sulaukė milžiniško populiarumo. Tik pasirodęs Estijoje netradicinis mokomasis žaidimas užėmė aukštą antrą vietą populiariausių vaikiškų kompiuterinių žaidimų dešimtuke.

Lietuvoje veikia 54 visiško aptarnavimo "Statoil" ir keturios automatinės "1-2-3" degalinės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)