Žaliakalnio funikulieriaus 80-mečio proga buvo atnaujinta funikulieriaus išorė, restauruoti vagonėliai, prižiūrimas skverelis V. Putvinskio gatvėje.

Funikulierius yra neatsiejama Kauno miesto centro, Prisikėlimo bažnyčios ir aikštės prieš ją architektūrinio ansamblio dalis. Šiai dienai Žaliakalnio funikulierius vis dar išlieka ekologiškai švari visuomeninio transporto priemonė.

„Žaliakalnio funikulierius yra vienas iš svarbiausių ir įsimintiniausių Kauno miesto objektų. Džiaugiamės, kad jis yra patikimose „Kauno liftai“ rankose, kurie nuolat jį prižiūri, tvarko, gražina“, - jubiliejinės šventės metu pasakojo miesto vadovas Rimantas Mikaitis.

Miesto meras taip pat priminė, kad spalio mėnesį, po metų pertraukos pradės veikti Žaliakalnio funikulieriaus jaunesnysis brolis, esantis Aleksote. Po kapitalinio remonto kauniečiai galės vėl naudotis jo paslaugomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją