Nuo spalio pradžios užsakymo mokesčių nereikės mokėti tik tiems keleiviams, kurie turės kompanijos „Mastercard“ kortelę.

Šiuo metu visi, mokantys už bilietus debetine, kredito ar „Visa Electron“ banko kortele, turi sumokėti 6 svarų administracinį mokestį, kurio nereikalaujama tik „Mastercard“ debetinės kortelės turėtojų.

„Ryanair“ paskelbė, kad nuo spalio 4 d. įsteigs savo „Mastercard“ kortelę – „Ryanair Cash Passport“. Tik su ja keleiviams nereikės mokėti 6 svarų administracinio mokesčio. Nuo lapkričio 1 d. turintiems kitų kompanijų „Mastercard“ korteles taip pat bus priskaičiuojamas 6 svarų mokestis.

Į išankstinio mokėjimo kortelę reikia pervesi pinigų iš turimos sąskaitos. Manoma, kad tokias korteles turi apie 5 proc. britų. Anksčiau kortelės „Visa Electron“ turėtojams nereikėjo mokėti papildomo mokesčio, tačiau pernai sausio kompanija ir jiems įvedė 5 svarų (20 Lt) mokestį (kurį paskui padidino iki 6 svarų).

„Ryanair“ atstovas teigė: „Kartais sulaukiame kritikos, kad klientai nežino, kur įsigyti išankstinio mokėjimo „Mastercard“ kortelių. Nusprendėme pasistengti klientų patogumui – nuo šiol bus galima įsigyti kortelę mūsų interneto svetainėje.“

Jis paneigė, kad kompanija ima mokestį iš debeto ar kreditinių kortelių turėtojų, ir paaiškino, jog „Ryanair“ įvedė administracinį mokestį, skiriamą kompanijos interneto svetainių priežiūrai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją