„Šiais metais žemės ūkio produkcijos kainos pasaulinėje, o taip pat Baltijos šalių rinkose yra aukštos, reikalinga daugiau apyvartinių lėšų atsiskaityti už tiekiamas žaliavas. Todėl, gavus paskolos lėšas, bus galima operatyviai atsiskaityti su Lietuvos ir užsienio šalių rapsų ir rapsų aliejaus tiekėjais, nupirkti daugiau reikalingų žaliavų ir, žinoma, pagaminti daugiau ekologiško ir tvaraus produkto – biodyzelino“, – sakė Ramūnas Tinginys, bendrovės „Mestilla“ Prekybos ir marketingo direktorius.

„Biokuro gamyba yra viena iš sparčiausiai besivystančių sričių degalų rinkoje, kadangi ekologiško kuro poreikis kasmet auga ir Vakarų Europos šalyse, ir Lietuvoje. Be to, prisidėdami prie šios srities plėtros, įžvelgiame teigiamą ekonominės naudą ir šalies ūkiui, nes, augant biokuro paklausai, didžiausia dalis žaliavų, reikalingų biodyzelino gamybai, lieka vidaus rinkoje“, – sakė Aivaras Čičelis, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.

Biodyzelino gamintoja „Mestilla“ per metus pagamina apie 100 tūkst. tonų biodyzelino. Apie 80 proc. produkcijos yra eksportuojama į Skandinavijos ir Vakarų Europos šalis, likusi dalis – apie penktadalį – tenka vidaus rinkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją