Išnagrinėjus apklausų medžiagą paaiškėjo, kad jose dėl darbų kainų dalyvaudavo tik trys įmonės – tiek, kiek mažiausiai reikalauja įstatymas. Be to, visada apklausiamos trys tos pačios bendrovės.

Pavyzdžiui, dėl šaligatvių klojimo darbų būdavo teiraujamasi Palangos įmonių „Parama”, „Statpala” ir „Palangos komunalinis ūkis”. Visus skelbtus keturis konkursus laimėjo „Parama”.

Palangos vadovų kantrybė trūko, kai Sodų gatvės 370 metrų ilgio ruožo asfaltavimo konkursą, kuriam buvo skirta 221 tūkst. litų, „Statpala” laimėjo užsiprašiusi apie 461 tūkst. litų.

Konkursas buvo nutrauktas, o komisija apklausė penkias kitas asfaltavimo darbus atliekančias įmones, kurias internete surado pati administracijos direktorė. Šią savaitę atplėšus vokus paaiškėjo, kad konkursą laimėjo „Žemaitijos keliai”. Ši įmonė pasiūlė 205 tūkst. litų kainą, tad savivaldybė sutaupys mažiausiai 16 tūkst. litų.

Įmonių sąrašą pateikdavęs komunalinio ūkio skyriaus specialistas Alvydas Bacius teisinosi darbus siūlydavęs Palangos įmonėms, nes jos mokesčius moka į savivaldybės biudžetą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją