Naujasis "Lamborghini" modelis, laikomas vienu iš prestižiškiausių automobilių, kuriuos tik galima įsigyti už pinigus, pakeis senstantį "Diabolo", gaminamą jau vienuoliktus metus.

Šėlstantis bulius ant priekinių grotelių - bendrovės talismanas - dabar gavo naują vardą iš koridos arenos - "Murcelielago" yra vieno iš kelių bulių, kurių pasigailėjo toreadorai, vardas.

Žinoma, sportinių automobilių mėgėjus labiau domins automobilio savybės, o ne jo vardo kilmė.

Automobilyje sumontuotas 12 cilindrų 6,2 litro 580 AG variklis. Didžiausias automobilio greitis - 300 kilometrų per valandą. 100 kilometrų per valandą greitį automobilis pasiekia per 3,8 sekundės.

"Lamborghini" yra viena iš egzotiškiausių markių "Volkswagen" automobilių modelių paletėje, kurią išgelbėjo bendrovės valdybos pirmininkas Ferdinandas Piechas 1998 metais.

"Lamborghini" ilgus metus valdė daug visokių verslininkų, kuriems nuolat trūko pinigų, o vėliau - JAV milžinė "Chrysler". Pagaliau Italijos Santa Agatos mieste įsikūrusią bendrovę įsigijo "Volkswagen" padalinys "Audi".

Naujojo "Lamborghini" vidus yra patogus, tačiau įvairių techninių naujovių čia nėra daug. Vieninteliai "žaisliukai" - kompaktinių plokštelių grotuvas su radiju ir kelioninis kompiuteris, leidžiantis matuoti greitį bei pagreitį. "Lamborghini" tvirtina, kad tai turėtų padėti vairuotojui išnaudoti visą automobilio galios potencialą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją