Penktadienį ryte Lavoriškių pasienio punkte leidimo įvažiuoti į Baltarusiją laukė apie 350 krovininių automobilių. Prognozuojama, kad stojantiems į eilės galą pasienyje gali tekti pralaukti apie dvi paras.

„Eilės yra visada, tačiau tai, ką mačiau vakar, nesu matęs per ketverius metus važinėjimo į Baltarusiją”, - teigia Vladimiras.

Vyras pasakoja turintis leidimą įvažiuoti į Baltarusiją be eilės. „Pravažiavau pro eilę stovinčių mašinų iš Baltarusijos pusės ir sustojau prie pat įvažiavimo į postą. Buvo apie 18.15 val. ir pasiekiau Lietuvos muitinė postą tik 23.22 val. Penkios valandos ir jokio judėjimo, tik stovėjimas ir laukimas posto pasienyje”, - emocijų neslėpė Vladimiras.

Jo nuomone, problemų dėl pralaidumo kilo iš Lietuvos pusės. „Pakalbėjau su muitininkais, daugumą baltarusių atvežė ir paskirstė iš Medininkų posto, davė jiems nurodymus suvaldyti eile. Jie tikrai akivaizdžiai dirbo labai greitai”, - teigia vyras.

Lengviesiems automobiliams siūlo rinktis kitus punktus

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas DELFI teigė, kad pasieniečių patikra trunka apie tris minutes.

„Pasieniečiai patikrina automobilio ir asmens dokumentus. Visas kitas krovinio patikros procedūras, kurios užtrunka ilgiau, atlieka muitininkai. Visgi, pagrindinė eilių priežastis greičiausiai yra uždarytas Medininkų pasienio kontrolės punktas”, - teigė pareigūnas

Jis pataria lengvųjų automobilių vairuotojams, kurie neturi deklaruojamų prekių, rinktis kitus pasienio punktus - Eišiškių – Dotiškių ir Šumsko – Lošos. Šie punktai laikinai dirbs visą parą.

„Gal vairuotojai ir padarys lankstą, tačiau jei eilės ilgos, tai užtruks trumpiau”, - sakė R.Pukinskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją