Grėsmė būti nuteistam ir netekti pinigų L.Dagiui iškilo paaiškėjus, jog savo gyvenamąją vietą deklaravęs Neringoje jis iš tiesų čia negyvena.

Melaginga gyvenamoji vieta jaunam vyrui buvo reikalinga tam, kad jis galėtų pasinaudoti Neringos gyventojams suteikiama lengvata be eilės savo automobiliu nemokamai keltis per Kuršių marias ir įvažiuojant į kurorto teritoriją nemokėti rinkliavos.

Per 299 dienas – iki šių metų kovo 8 dienos – įvairiais automobiliais iš Klaipėdos į Smiltynę jis kėlėsi 430 kartų. Vidutiniškai beveik po pusantro karto per dieną, įskaitant savaitgalius ir švenčių dienas.

Neringos savivaldybės apskaičiavimais, per tą laikotarpį įvažiuodamas į kurortą L.Dagys nesumokėjo apie 5,5 tūkst. litų rinkliavų. Dar didesnį nuostolį – per 10 tūkst. litų patyrė valstybė, kuri atlygindavo nemokamą jo automobilių perkėlimą per Kuršių marias.

Bendrovės „Smiltynės perkėla” generalinis direktorius Darius Butvydas pasakojo, kad Klaipėdos Smiltynės perkėloje kiekvieną ankstyvą rytą galima išvysti keistą vaizdą. Apie 5 valandą pirmuoju keltu į Smiltynę nemokamai keliasi virtinė seno modelio „Volkswagen Passat” automobilių, kuriuos vairuoja Neringoje gyvenamąją vietą deklaravę asmenys.

Dabar Susisiekimo ministerija ieško būdų, kaip fiktyviems neringiškiams atimti valstybės teikiamas lengvatas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją