„Kainų nebėra todėl, kad ruošiamas naujas tinklalapis, o senasis nebepalaikomas. Naujajame tinklalapyje greičiausiai bus skelbiamos tik mažiausios kainos. Įstatymai to nereikalauja, konkurentai neskelbia, atvažiuokite į degalinę – ten pamatysite. Pagal įstatymą jos turi būti nurodytos prekybos vietoje, taip ir yra“, – DELFI sakė „Lukoil Baltija“ Mažmeninės prekybos direktorius Romas Turlinskas.

Taip pat, anot jo, kartais kainos vėluodavo ir tinklalapyje atsirasdavo netiksli informacija, dėl to bendrovė sulaukdavo nusiskundimų.

„Jūs geriau rašykite, kodėl Mažeikiai neskelbia. Mūsų tai yra daug, o Mažeikiai juk yra monopolininkas ir neskelbia, tai yra keista“, – teigė R. Turlinskas.

DELFI primena, kad naftos perdirbimo gamykla „Orlen Lietuva“, kuri anksčiau vadinosi „Mažeikių nafta“, internete taip pat neskelbia savo produktų kainų.

Pagrindinis „Lukoil Baltija“ konkurentas degalinių tinklas „Lietuva Statoil“ savo kuro kainų tinklalapyje neskelbia nuo šių metų pradžios. Šiuo metu šis degalinių tinklas nurodo tik vidutines kuro kainas.

Įtaria, kad didės degalinių antkainiai

E. Bilius mano, kad tokiu sprendimu degalinės atima iš vartotojų galimybę palyginti kainas ir jų taikomą antkainį.

„Nuo šiol vartotojai neteko galimybės ne tik susirasti degalines, siūlančias mažiausias kainas, tačiau taip pat nebegali palyginti didmeninių ir mažmeninių degalų kainų, kitaip sakant, negali matyti degalinių antkainio parduodamiems degalams. Tokiu būdu degalinių tinklams atsiranda galimybė laisvai manipuliuoti mažmeninėmis degalų kainomis ir vartotojai to niekaip negalės pastebėti. Aš manau, kad dabar galės juos taikyti didesnius nei buvo anksčiau“, – DELFI sakė jis.

Pašnekovas pripažįsta, kad turės išnykti ir jo tinklalapis, nes iš degalinių nebegaus informacijos. Pirmadienį jis sakė gavęs pranešimą, kad kuro kainų nebeskelbs ir „Orlen Lietuva“ bei „Ventus“ degalinės.

Šiuo metu populiariausias 95 markės benzinas Lietuvos degalinėse kainuoja apie 4,7 Lt/l, dyzelinas – 4,3 Lt/l.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją