Svečiai pristatė savo patirtį įgyvendinant panašius projektus Vokietijoje ir išreiškė norą dalyvauti diegiant modernųjį tramvajų Vilniuje kaip projekto valdytojai, galintys atlikti planavimo ir vėlesnio statybos proceso valdymo darbus. Dėkodamas už pasiūlymą vicemeras G. Paviržis pakvietė Vokietijos bendrovę dalyvauti būsimuose tramvajaus diegimo projekto konkursuose.

Vilniaus miestas jau turi didelį pasirengimo tramvajaus projektui įdirbį. 2002 m. tramvajaus galimybių Vilniuje studiją parengė Prancūzijos transporto sistemų planavimo ir projektavimo bendrovė „Systra“, bendradarbiaudama su savivaldybės ir jos įmonių specialistais. Remiantis šia studija yra parengtas ir 2003 m. sausį sostinės tarybos patvirtintas Vilniaus miesto susisiekimo infrastruktūros (tramvajais) specialusis planas.

Šiuo metu tiriamos finansinės tramvajaus projekto įgyvendinimo galimybės. Birželio pabaigoje Vilniaus miesto taryba patvirtino savivaldybės ir Europos investicijų banko (EIB) sutartį dėl paramos greitojo tramvajaus projekto finansavimo galimybių studijai atlikti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją