Naująsias transporto priemones A. Zuokas pristatė rengdamas išvažiuojamąjį posėdį su savivaldybės specialistais.

Nedideli elektriniai dviračiai yra juodos spalvos, jų maksimalus greitis, anot mero, siekia apie 25 km/h, sykį pakrovus akumuliatorių, galima nuvažiuoti apie 30-40 km. Tiesa, neįprastas vokiečių gamybos transportas šiek tiek primena ir A. Zuoką išgarsinusius bei vilniečių greitai išvogtus oranžinius dviračius – nors elektriniai dviračiai yra juodos spalvos, jų amortizatoriai yra ryškiai oranžiniai.

A. Zuokas žurnalistams teigė, kad miestas šių transporto priemonių kol kas neperka. „Mes neperkame, mes bandome“, - sakė miesto galva.

DELFI paklaustas, ar planuojama mieste paleisti elektrinių dviračių nuomos sistemą, meras teigė, kad jokio panašaus sprendimo nėra. „Negirdėjau tokių planų“, - sakė A. Zuokas.

Rinkoje vienas toks elektrinis dviratis kainuoja apie 7 tūkst. litų.

Juodus elektrinius dviračiais su oranžiniais amortizatoriais pasikinkę A. Zuokas ir savivaldybės tarnautojai penktadienį išvyko apžiūrėti miesto teritorijų. Anot mero, problemų matoma ne tik dviračių takų sistemoje, kurios kokybe nuolat skundžiasi vilniečiai, bet ir reprezentacinėse sostinės erdvėse.

„Jeigu suprojektavo blogai, tai vykdytojai nepagalvojo, kad blogai, ir padarė blogai. Arba atvirkščiai – projektavo galbūt kitaip, o vykdymo metu yra padarytos tam tikros klaidos. Ir, aišku, tam tikri darbai, kurie buvo padaryti anksčiau, kur dar galioja garantijos. Bet matome, kad darbų kokybė per tam tikrą laiką nepasiteisino arba nėra tokia gera, kokius mums reikia. Yra (tokių vietų – DELFI) Rotušės aikštėje, Gedimino prospekte“, - kalbėjo A. Zuokas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)