Sostinės savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento laikinasis direktoriaus pavaduotojas Algirdas Šešelgis DELFI patvirtino, kad priekinių durų tvarkos bus atsisakyta jau nuo rugpjūčio.

„Yra mero nurodymas, protokolinis įrašas. Tarybos sprendimo čia nereikia“, - sakė A. Šešelgis.

Pasak jo, didelių sąnaudų senosios tvarkos grąžinimui neprireiks. Esą vienas didesnių darbų bus nebent komposterių grąžinimas. Mat pernai, įvedant lipimą tik pro priekines duris, šie įrenginiai palikti tik prie autobusų ir troleibusų vairuotojų kabinų, o likę komposteriai buvo išmontuoti.

„Šiek tiek buvo kabinos rekonstruotos, apsaugant vairuotojus nuo šalčio. Bet tai tik į naudą, kadangi tą vis tiek būtų reikėję daryti rūpinantis vairuotojų darbo sąlygomis“, - pridūrė A. Šešelgis.

Savivaldybės viešojo transporto kompanijos priešinosi senosios tvarkos sugrąžinimui. Teigta, kad laipinimas pro priekines duris atsiperka, didina įmonių pajamas ir mažina „zuikių“ bei asocialių asmenų skaičių autobusuose bei troleibusuose.

A. Šešelgio teigimu, kol kas anksti vertinti, kaip įmonių rodikliams atsilieps priekinių durų sistemos panaikinimas.

A. Zuokas: vienos durys – nelogiška

Vilniaus meras A. Zuokas trečiadienį žurnalistams teigė, kad pernai įvesta įlipimo tik pro priekines duris tvarka yra nelogiška. Be to, esą nebuvo gauta tvirtų duomenų, įrodančių jos naudą.

„Esame nutarę, kaip ir buvome žadėję, pakeisti šią tvarką. Autobusai, troleibusai tam ir gaminami. Ne su vienomis durimis o su trejomis, kad žmonės patogiai galėtų į juos patekti. (...) Lėšų praktiškai nereikės jokių. Reikės tiktai nuimti lipdukus (nuo transporto priemonių durų – DELFI). (...) Tikrai galiu pasakyti: mes nagrinėjome, analizavome, žiūrėjome skaičius. Duomenų labai aiškių teigti, kad ta tvarka sumažino „zuikių“, nėra“, - kalbėjo A. Zuokas.

DELFI primena, kad Vilniui atsisakant laipinimo pro priekines duris, ši tvarka pradedama taikyti Kaune.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją