Bendrovė „Smiltynės perkėla“ nusiskundimų, kad keleiviai keltų ieškotų Kruizinių laivų terminale, o ne Šiaurės rage, nesulaukė.

Didesnę sumaištį sukėlė du vienu metu prie krantinės stovintys keltai, kurių vienas plaukia kaip įprasta, o kitas tiesiai į Jūrų muziejų. Pastaruosius reisus per dieną organizuoti numatyta keturis kartus.

„Buvo vienas kitas žmogus, kuris iš pradžių puolė į vieną, po to į kitą keltą. Tačiau kapitonai jiems paaiškindavo, kur kuris keltas plaukia. Šiokos tokios painiavos neišvengėme, tačiau situacija gera, o žmonių plaukė labai daug“, – tvirtino bendrovės „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Darius Butvydas.

Kol kas neišspręsta automobilių stovėjimo Šiaurės rage problema. Prie įvažiavimo stovi ženklas, jog lengvųjų automobilių eismas draudžiamas. Kai kurie keleiviai piktinosi tokia situacija.

D.Butvydas tvirtino, jog rytoj ši problema bus svarstoma Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisijoje.

„Šiaurės rage automobilių nėra, kur statyti. Realiai yra 10-15 vietų. Daugiau jos neatsiras. Kalbėjomės apie šią problemą su policija. Nusprendėme nepulti visko kardinaliai keisti, o palaukti posėdžio. Reikės šiek tiek keisti ženklus, eismo organizavimą. Tačiau tai ne perkėlos kompetencija. Mes turime rūpintis, kad keltai plauktų, o jie plaukia pagal grafiką. Kiekvienas turi dirbti savo darbą“, – tvirtino vadovas.

Šią vasarą iš Šiaurės rago besikeliantys keleiviai bus aptarnaujami laikinuose statiniuose, kurie perkelti iš Kruizinių laivų terminalo. Naują jų aptarnavimo pastatą planuojama pradėti statyti rudenį.