„Dviratininko draudimu“ užtikrinama dviguba draudiminė apsauga visus metus: draudimas nuo nelaimingų atsitikimų bei civilinės atsakomybės draudimas. Nelaimingo atsitikimo bet kuriuo paros metu visame pasaulyje atveju kompensuojama žala mirties, neįgalumo ir traumų atveju. Neįgalumu laikomi organų ar jų funkcijų netekimo atvejai, o kompensuojamos traumos apima kaulų lūžius ir išnirimus, vidaus organų traumas, minkštųjų audinių pažeidimus ir kt.

Tuo tarpu Lietuvoje galiojančiu civilinės atsakomybės draudimu atlyginama dviratininko kitiems asmenims ar jų turtui padaroma žala, pavyzdžiui, automobilio įbrėžimas, pėsčiojo sužalojimas, jo turto sugadinimas ir pan. Dviratininko civilinės atsakomybės draudimu atlyginama žala iki 5000 Lt, jai taikoma 300 Lt franšizė.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos duomenimis, 2010 m. eismo įvykiuose Lietuvoje žuvo 24, buvo sužeisti 346 dviratininkai. 2009-aisiais šie skaičiai siekė atitinkamai 34 ir 378, tuo tarpu prieš dešimtmetį žuvusiųjų buvo tris kartus, o sužeistųjų – beveik du kartus daugiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją