Šia sutartimi EIB įsipareigoja skirti 280 tūkst. eurų išankstinį finansavimą.

250 tūkst. eurų iš EIB paramos lėšų numatoma skirti konsultacinei bendrovei, kuri parengs tramvajaus projekto finansavimo galimybių studiją, 30 tūkst. eurų – ekspertui, kuris padės savivaldybei atrinkti konsultacinę bendrovę ir vykdyti jos darbo priežiūrą.

Konsultacinei bendrovei pateikus neigiamas išvadas dėl tramvajaus projekto finansavimo galimybių arba Vilniaus miestui dėl kitų priežasčių nusprendus šio projekto nebetęsti, EIB suteiktos finansinės paramos grąžinti nereikės. Tačiau jei tramvajaus projektas bus įgyvendinamas, minėtos išankstinio finansavimo lėšos taps grąžintina paskola.

Atrinkta konsultacinė bendrovė turės atlikti papildomus tyrimus, kuriais patikslins galutinį investicijų poreikį, nustatys, kokios apimties projektas ekonomiškai ir finansiškai Vilniui būtų labiausiai priimtinas, patikslins privataus ir viešojo sektoriaus dalyvavimo projekte formas, nustatys privataus sektoriaus dalyvavimo projekte sąlygas.

Konsultacinė bendrovė nustatys, kaip teisiškai reguliuoti privataus sektoriaus dalyvavimą, kaip projekto partneriams optimaliai paskirstyti riziką ir atsakomybę, parengs tarptautinio konkurso dėl privataus sektoriaus dalyvavimo dokumentus, pasiūlys viešojo ir privataus sektoriaus partnerių sutarčių projektus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją