Laikraštis remiasi Belgijoje paskelbta Europos automobilių gamintojų asociacijos (ACEA) ataskaita.

Per pirmuosius keturis šių metų mėnesius Lietuvoje vienas užregistruotas naujas automobilis teko 1293 gyventojams. Palyginkime: Estijoje vienas naujas automobilis teko 233 gyventojams. Latvijoje prekyba naujais automobiliais taip pat augo, tačiau pagal minėtą rodiklį ji yra priešpaskutinėje vietoje.

Tuo tarpu Estija, naujų užregistruotų automobilių skaičių lyginant su gyventojų skaičiumi, lenkia Lietuvą, Latviją, Slovakiją, Lenkiją ir yra viename lygyje su Čekija.

Daugiausia naujų automobilių tarp ES šalių užregistruojama Liuksemburge, kur per pirmuosius keturis šių metų mėnesius viena nauja mašina teko 24 gyventojams. Tai - aukščiausias rodiklis netgi Vakarų Europos požiūriu. Antrąją vietą užimančioje Airijoje vienas naujas automobilis tenka 43 gyventojams.

Apskritai ES naujokės pagal įsigyjamų naujų automobilių skaičių nuo Vakarų Europos šalių atsilieka toli, prie pastarųjų lygio priartėja tik Slovėnija, kur naujų mašinų užregistruojama tiek pat kaip ir Nyderlanduose.

Iki šiol ACEA į savo statistikos duomenis įtraukdavo tik Vakarų Europos šalių duomenis apie naujų automobilių pardavimus. Dabar registruojami ir naujųjų ES narių duomenys, beje, ir pernykščiai, kad būtų galima palyginti naujų automobilių pardavimo dinamiką.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją