„Mes manome, kad tai yra pozityvu. Norėtume, kad šita tvarka išliktų“, - DELFI sakė „Susisiekimo paslaugų“ direktorius Gintas Bliuvas.

Trečiadienį ryte „Susisiekimo paslaugų“ atstovai mėgins perkalbėti A. Zuoką. Tačiau G. Bliuvas pripažįsta, kad bus taip, kaip pasakys meras.

„Kol kas pateikėme vertinimą – kaip matome lipimo pro priekines duris situaciją. Bet kuriuo atveju, jeigu bus priimtas kitoks sprendimas, turėsime jį vykdyti“, - pridūrė pašnekovas.

Pasak jo, priekinių durų tvarkos įvedimas „Susisiekimo paslaugoms“ daug nekainavo. Tačiau jeigu A. Zuokas nepersigalvos ir lieps grįžti prie senosios tvarkos, teks į autobusus ir troleibusus grąžinti išmontuotus komposterius bei atsisakyti visų kitų įvestų pakeitimų.

„Susisiekimo paslaugų“ skaičiavimais, vairuotojų parduodamų vienkartinių bilietų per antrąjį 2010 metų pusmetį parduota dešimtadaliu daugiau nei per tą patį 2009 m. laikotarpį, o per pirmąjį šių metų ketvirtį vairuotojai pardavė beveik 17 proc. daugiau vienkartinių bilietų. Bendrovė taip pat pabrėžia, kad autobusai ir troleibusai dabar švaresni, jais važinėja mažiau asocialių asmenų. Taip pat sumažėjo ir viešojo transporto „zuikių“ skaičius.

Pernai, kai buvo ruošiamasi priekinių durų sistemos įvedimui, žadėta, kad tai sostinės viešojo transporto įmonėms duos apie 8 mln. Lt papildomų pajamų. Anot G. Bliuvo, kol kas anksti sakyti, ar šie lūkesčiai pasiteisino. „Bet pozityvias tendencijas turime“, - reziumavo „Susisiekimo paslaugų“ vadovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją