Patikrinimas, policijos pareigūnams gavus informacijos, surengtas kaip tik tuo metu, kai įmonės vadybininkas krovė statines su neaiškios kilmės degalais iš įmonės krovininio mikroautobuso ir sandėliavo įmonės teritorijoje.

Klaipėdos pakraštyje individualių gyvenamųjų namų rajone įsikūrusios įmonės teritorijoje iš viso aptikta 19 pilnų metalinių 200 litrų talpos statinių, sustatytų už kelių žingsnių nuo įmonės administracijos pastato, dar apie 400 litrų kuro buvo supilstyta į įvairios talpos plastikines talpas ir sumesta tarp gamybinių atliekų, sukrautų įmonės teritorijos patvoryje. Kuro krovos darbais užsiėmęs įmonės vadybininkas pareigūnams teigė, kad kurą jis pirkęs savo reikmėms iš nepažįstamų vilkikų vairuotojų. Vyras pasakojo, esą jo visureigis „ryja“ daug kuro, todėl ir susigundė pigesniu.

Laivų detalių remontu ir laivų techniniu aprūpinimu užsiimanti įmonė, kurios teritorijoje buvo rastas kuras, nėra įregistravusi Klaipėdos AVMI kuro talpyklų, nevedė jokios kuro apskaitos, tuo pažeisdama teisės aktais įvirtintą naftos produktų gabenimo, laikymo ir apskaitos tvarką. Už nustatytus pažeidimus įmonei gresia nemažos baudos: už neregistruotą kuro talpyklą ir dyzelino laikymą be įsigijimo dokumentų, teismo sprendimu, gali būti skirta iki 20 tūkst. litų bauda, už nustatyta tvarka nevedamą kuro apskaitą numatyta iki 30 tūkst. litų bauda, įmonei taip pat teks sumokėti ir apie 5 tūkst. litų akcizo mokesčio.

Šiemet Klaipėdos apskrityje iš viso aptikta apie 11 000 litrų neteisėtai laikomo benzino, dyzelinio kuro ir žymėto dyzelinio kuro.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją