Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) mokslininkai sostinės savivaldybės užsakymu atliko Gedimino prospekto rekonstrukcijai panaudotų trinkelių laboratorinius tyrimus. Bandymų rezultatai pribloškė savivaldybės specialistus – pasirodo, trinkelės tiktų Madridui ar kokiai nors kitai šiltesnėje klimato zonoje esančiai Europos sostinei, bet ne Vilniui.

Kaip „Vilniaus dienai" teigė sostinės savivaldybės Komunalinio ūkio departamento Infrastruktūros skyriaus vedėjas Valdas Juodis, VGTU laboratorijose atlikti testai parodė, kad trinkelės nepakankamai atsparios šalčiui. Esą dėl to kiekvieną žiemą, spustelėjus šaltukui, dalis pagrindinės Vilniaus gatvės grindinio tiesiog subyra.

Esą savivaldybė prospekto rekonstrukciją atlikusiai bendrovei "Luidas" neturi priekaištų dėl pačios darbų kokybės – abejonių kelia tik statybininkų naudotos medžiagos. "Tai trinkelių kokybė, dėl darbų mes jokių pretenzijų neturime", – pridūrė V.Juodis.

Už prospekto rekonstrukciją „Luidas" susižėrė apie 100 mln. litų. Šią naštą maždaug lygiomis dalimis pasidalijo sostinės savivaldybė ir Vyriausybė.

Prospekto rekonstrukcija prasidėjo 2002 m., kai miestui vadovavo Artūras Zuokas. Darbai truko maždaug šešerius metus. Trinkelės trupėti pradėjo praėjus maždaug dvejiems metams po to, kai atnaujintas prospektas buvo iškilmingai atidarytas vilniečiams ir miesto svečiams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją