Vidaus reikalų ministerijos (VRM) skelbtą konkursą eiti valstybės įmonės „Regitra" generalinio direktoriaus pareigas laimėjo ministro liberalcentristo Raimundo Palaičio partijos kolega D.Prevelis. Bendros Lietuvos ir Danijos įmonės „Lautra Motors" vadovas įveikė devynis konkurentus.

Kada nugalėtojas pradės vadovauti „Regitrai", neskelbiama, nes šiuo metu atliekamos privalomos 49 metų kandidato patikros procedūros.

2001-2002 metais jis vadovavo „Sodrai". 2002-ųjų vasarą Valstybės kontrolės auditoriai tyrė, kodėl „Sodros" kompiuterių priežiūros konkursą laimėjo anksčiau informacinių technologijų srityje nežinoma bendrovė „Etnomedijos intercentras". Paaiškėjo, kad 7 mln. Lt vertės sandorį su „Sodra" pasirašiusi bendrovė tėra formali konkurso laimėtoja, iš tiesų „Sodros" kompiuterius prižiūri bendrovės „Alna" specialistai.

Į viešumą iškilo faktai, kad savo atostogas Kretoje D.Prevelis leido drauge su vienu „Etnomedijos" savininkų Jurijumi Nacvalovu. Po to „Sodros" vadovas apsisprendė trauktis. Savo kaltės nei dėl viešųjų pirkimų, nei dėl artimos draugystės su konkurso nugalėtoju jis tuomet neįžvelgė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją