Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba turės apsispręsti dėl projekto „Troleibusų kontaktinio tinklo statyba Parodos ir K. Petrausko gatvėse Kauno mieste“ paraiškos rengimo ir teikimo Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansinei paramai gauti.

Projekto įgyvendinimui, vadovaujantis parengtu techniniu projektu, reikėtų 3,78 mln. Lt, iš kurių 2,59 mln. Lt būtų skirta iš ES.

Siekiant nutiesti troleibusų kontaktinį tinklą, jis būtų montuojamas ant metalinių, cinkuotų aštuonbriaunių atramų nuo Utenos gatvės, Savanorių pr. sankryžos, K.Petrausko g., Parodos g., Vytauto prospekte sujungiant su esamu tinklu. Abipusio eismo linijos ilgis tuomet būtų lygus 4,78 km. Taip pat būtų rekonstruojama Parodos g. dalis, įrengtos gatvės apšvietimo atramos, viso 118 vienetus, ant kurių bus galima kabinti ir troleibusų kontaktinį tinklą, todėl projekto lėšomis reikėtų įrengti tik 55 atramas, praneša Kauno savivaldybė.

Įgyvendinus projektą, autobusai, kuriuos pakeistų troleibusai, nebevažinėtų Vytauto pr., Parodos g. ir Savanorių pr., o tai leistų sumažinti labiausiai užterštose miesto gatvėse anglies monoksido koncentraciją. Šį pokytį labiausiai pajustų gyventojai, kurių šioje miesto dalyje yra apie 40 tūkst.

Jau ne vienerius metus kalbama, kad troleibusai važiuos ir į Šilainius, tačiau šiai dienai šie planai nukeliami į ateitį.

„Tikimės, kad kontaktinio tinklo nutiesimui nuo Savanorių iki Vytauto prospekto ES skirs 3,78 mln. Lt. Tuo tarpu Šilainių projekto vertė būtų 10 kartų didesnė. Šiais metais tam pinigų nėra, jei bus gautas vienoks ar kitoks finansavimas bus galima kalbėti ir apie Šilainius. Bet kokiu atveju, projektai yra paruošti ir šis projektas nėra sustabdytas. Tik tiek, kad tai yra brangus projektas ir sunku tikėtis, kad šiuo kriziniu laikotarpiu jis bus įgyvendintas“ – DELFI sakė Paulius Keras, Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją